Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські провізори запевняють, що ціни на ліки не зростуть

Росту цін на лікарські засоби не буде. Таку заяву зробив директор львівської обласної аптечної корпорації, директор ДКП „Львівський обласний аптечний склад” Михайло Яремчук. „Згідно з новою постановою Кабінету Міністрів України націнка на основні лікарські засоби не має перевищувати 25%, а зараз аптеки в основному роблять націнку у розмірі 19-23%”, - прокоментував Михайло Яремчук. Для закладів медицини націнка на основні ліки не має перевищувати 12%.
До основного переліку ліків входять такі як пеніцилін, активоване вугілля, гепарин, гентаміцин та інші. Зараз в переліку основних лікарських засобів є 215 препаратів, що є потрібними для проведення діагностики та невідкладної допомоги, ціна на які регулюватимуться.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв постанову “Про затвердження Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955”. За словами міністра охорони здоров’я України Василя Князевича, зазначений документ напрацьований з метою врегулювання цінової ситуації, що склалася на фармацевтичному ринку України. Постановою Кабінету Міністрів України затверджено нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення та встановлено нові граничні постачальницько-збутові та торговельні (роздрібні) надбавки на лікарські засоби, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення. Також Уряд ухвалив рішення, що ціни на лікарські засоби вітчизняного виробництва, з оптово-відпускною ціною виробника нижчою за 12 гривень за упаковку, не підлягають державному регулюванню, крім випадків їх придбання за бюджетні кошти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ