Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські прикордонники радять водіям вантажівок їхати в Польшу та Україну через Словаччину

Ситуація на українсько-польському кордоні й надалі залишається проблемною – всі пункти пропуску, через які рухається вантажний автотранспорт, заблоковані вантажівками. Як повідомила «Гал-info» працівник прес-служби ЗРУ ДПСУ Тетяна Герасимчук, на пункті пропуску „Краківець-Корчова” з української сторони на перетин кордону чекають 750 вантажівок, з польської – 800. За її словами, пункт пропуску й надалі фактично не функціонує через те, що на роботу вийшло всього 4 з 17 польських митників. Аналогічні черги і на пункті перетину кордону Ягодин-Дорохуськ – на виїзд до Польщі чекають 700 авто, а на в‘їзд до України 1 тис. авто.
 В пункті пропуску „Рава-Руська-Гребенне” – з української сторони на в’їзд до Польщі чекає 80 вантажівок, з польської – 150 вантажних авто, на польській митниці працює лише 7 з 17 митників. Крім того, черги вантажівок є і на пункті пропуску „Шегині-Медика” – 100 вантажівок очікують на в‘їзд до України та 130 вантажівок, на виїзд з країни. На цьому пункті пропуску на зміну вийшло лише 8 з 22 польських митників.
Як повідомила Герасимчук, 28 січня з 8 до 17 години кордон в Краківці – Корчова перетнуло – в бік Польщі 16 вантажівок, 137 легкових авто та 1 автобус, в Україну в‘їхало 38 вантажівок та 132 легкових авто.
Пункті пропуску Рава-Руська-Гребенне вчора в бік Польщі перетнуло 34 вантажних авто, 182 легкових та 5 автобусів, в Україну в‘їхало 44 вантажівки, 228 легкових авто та 2 автобуси.
Пункт пропуску Шегині – Медику перетнуло на виїзд з України 21 вантажне авто, 75 легкових та 2 автобуси, на в‘їзд – 17 вантажівок, 67 легкових авто та 3 автобуси.
Як зазначає Герасимчук, прикордонники пропонують водіям вантажівок перетинати кордон в обидва боки через інші пункти пропуску, зокрема через словацько-український кордон в Ужгороді, та в пункті пропуску «Тиса».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ