Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські прикордонники й митники затримали три російські «фури» з контрабандою на кілька мільйоні гривень

У вихідні дні у міжнародному пункті пропуску «Рава-Руська», що на українсько-польському кордоні, прикордонниками спільно з митниками припинено спробу переміщення через державний кордон України товарів з підміною товаросупровідних документів, – повідомила Начальник прес-служби, прес-секретар начальника Львівського прикордонного загону капітан Ярослава Мельник.

 

У пункт пропуску в’їхали три вантажівки російської реєстрації та під керуванням громадян Російської Федерації. Зважаючи на те, що прикордонники Львівського загону володіли попередньою  інформацією про можливе незаконне транзитне перевезення товарів, звернулися із заявою до представників Держмитслужби про переогляд та ідентифікацію товару відповідно до даних заявлених в товаросупровідних документах.

 

У ході огляду було встановлено, що замість вказаних у документах товарів – текстиль, кована огорожа та плити ДСП – у вантажівках знаходилися зовсім інші товари – шкарпетки, жіночі сумки та ручні годинники. Також з’ясувалося, що товар перевозився транзитом до Росії через територію України з Чехії та Литви.

 

На даний час проводиться ідентифікація товару із залученням фахівців з Торгово-промислової палати та представників Держмитслужби. Про точну суму оцінки даного товару говорити ще зарано, але вона, швидше за все становитиме декілька мільйонів гривень. На разі вже відома сума оцінки однієї машини з шкарпетками, сума контрабанди становить 2 081 892 гривні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ