Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські природоохоронні організації перейматимуть досвід німецьких колег

У Львові  створять робочу групу, яка буде займатися проведенням конференцій в галузі екології.  Про це “Гал-info” повідомив директор комунального підприємства  Адміністративне технічне управління Львівської міської ради Василь Скрипичайко. Створення цієї робочої групи відбувається в рамках  проекту «Тристороннє співробітництв між містами Львів, Вроцлав і Дрезден для передачі знань і ноу-хау в галузі навколишнього охорони  середовища». У понеділок,  30 жовтня 2006 року, проект розпорядження про створення робочої групи має підписати міський голова Андрій Садовий. Згідно з проектом, до складу групи входитиме 17 осіб серед них експерти в галузі екології, а очолюватиме групу заступник міського голови з питань економіки і соціальної політики Василь Білоус.  

 Реалізація проекту почалася з середини серпня цього року. Нещодавно  у Львові пройшло кілька зустрічей між координаторами проекту, а також з львівськими організаціями, які є партнерами проекту. Ціль зустрічей полягає в підготовці конференцій в галузі екології щодо стічних вод, побутових відходів, міського транспорту і екологічної освіти. Перша конференція на тему стічних вод відбудеться 27 січня 2007 року.
 „Проведення таких конференцій є ініціативою німецької сторони, і всі витрати вона бере на себе. Зокрема заплановано протягом 2007-2008 років провести шість конференцій у Львові і 2-3 зустрічні конференції у Брюсселі і Дрездені. На ці цілі німецькою стороною планується виділити близько 100 тис. євро. На мою думку, це частково рекламна акція, оскільки при умові  позитивного сприйняття досвіду, який пропонують наші закордонні колеги, нам доведеться  закупити відповідне обладнання і технології. Проте це поки що зустрічі на рівні громадських організацій і обміну досвідом”, -- зазначив Василь Скрипичайко.  
Ініціаторами зустрічей є Саксонський національний фонд природи і довкілля, Центр довкілля Дрездена, Німецький фонд охорони довкілля.   


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ