Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські рятувальники провели профілактичну роботу у сфері протипожежного захисту осель

За статистичними даними, з початку 2006 року на Львівщині виникло 88 пожеж. У вогні загинула 21 особа, ще двоє травмовані. Саме тому рятувальники вирішили провести роз’яснювальну роботу серед населення.
Зокрема, упродовж трьох днів – 11-го, 12-го та 13-го січня у Львівській області проходила акція, котра мала на меті проведення профілактичної роботи та надання допомоги незахищеним верствам населення області у сфері протипожежного захисту їхніх осель.
Залучивши до заходу працівників житлово-комунальних господарств, електриків та сажотрусів, узявши достатній запас дроту, ізоляційної плівки, запобіжників до електролічильників, пам’яток та застережень рятувальники рушили по заздалегідь визначених маршрутах. За дні проведення акції працівники МНС навідалися до 1660-ти помешкань у 44-х населених пунктах області.
Оскільки основними причинами пожеж у осінньо-зимовий період є несправності і порушення у монтажі та експлуатації електромереж, рятувальники починали огляд саме з них. Проте це не був лише огляд зі супутнім викладом того, як має бути, – вогнеборці разом з електриками здійснювали заміни встановлених із грубими порушеннями запобіжників на електролічильниках та проводили побіжні ремонти й заміну найбільш проблемних ділянок електропроводки.
У ході акції було виявлено чимало порушень при користуванні  електрообігрівальними та газовими приладами, пічним опаленням. Серед основних недоліків, зазвичай, послуговування саморобними обігрівальними електроприладами,  оголені незаізольовані дроти, несправності розеток та штепсельних вилок, тріщини у печах, зберігання біля них легкозаймистих речей та предметів, сушіння одягу над відкритим полум’ям газових приладів тощо. Про це повідомив начальник головного управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ