Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львівські школи, садочки і лікарні перевірили на пожежну безпеку: покарають 2 тис. відповідальних

В період з кінця березня до кінця червня фахівці ДСНС Львівщини перевірили стан техногенної та пожежної безпеки у 1 797 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, 127 торгівельних підприємствах, культурно-видовищних і дозвіллєвих закладах та 134 закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням. Про це під час засідання комісії ТЕБ і НС розповів начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько. Повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

За його словами, найбільш розповсюдженими порушеннями правил пожежної безпеки у таких закладах є відсутність систем пожежної автоматики, сигнали спрацювання систем пожежної автоматики не виведені на пульти пожежного спостереження, шляхи евакуації є захаращеними або не відповідають вимогам пожежної безпеки.

Під час перевірок часто виявляли, як електромережа експлуатується із порушенням вимог правил улаштування електромереж, а силові та освітлювальні електромережі не перевіряються на опір ізоляції, що може безпосередньо призвести до виникнення пожеж.

«693 освітні заклади не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, тобто, вогнегасниками, а в 850  закладах вогнегасники не пройшли необхідного обслуговування. На 101 об’єкті освіти виявлено, що внутрішній протипожежний водопровід несправний або шафи пожежних кранів не укомплектовані інвентарем для подачі води. Ще на 1306 об’єктах дерев’яні конструкції не оброблені вогнезахисним розчинами або не обладнані пристроями від прямих попадань блискавки», - зазначив Орест Галонько.  

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 2024 керівників та відповідальних посадових осіб. Також за результатами проведених перевірок підготовлено позовні заяви до суду по 21 об’єкту.

Під час засідання учасники комісії також обговорили забезпечення протипожежного захисту та техногенної безпеки хлібоприймальних підприємств, елеваторів, зернотоків та місць заготівлі і зберігання грубих кормів під час жнивної кампанії.

На комісії також затвердили перелік об’єктів, які підлягають обладнанню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ