Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школярі взяли участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах любителів точних наук

Львівські школярі впродовж минулого року взяли участь у двох міжнародних та двох всеукраїнських конкурсах, організатором яких виступив Львівський фізико-математичний ліцей, повідомили в Головному управлінні освіти та науки львівської ОДА.

Міжнародний конкурс з інформатики «Бобер», який проводиться для учнів 5-11 класів з метою підвищення комп’ютерної грамотності, ознайомлення з сучасними інформаційними технологіями, залучив 3,6 тис школярів області, що на 1,5 тис. учнів більше, ніж у 2009 році.

Львівська область є лідером у залученні учнів до Всеукраїнського природничого інтерактивного конкурсу «Колосок». У ньому взяли участь понад 32,5 тис. учасників. Порівняно з 2009 роком, кількість учасників конкурсу в області збільшилась на 8 тис. Відзначено сертифікатами “Золотий колосок” 7 тис. дітей, “Срібний колосок” – 22,7 тис. Усього залучено 15,4 % школярів 2–10 класів області.

Найбільш популярний конкурс серед учнівської молоді – Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру». Учасниками цього конкурсу є понад 5 млн. учнів із 46 країн світу, в області у 2010 році – понад 38 тис. школярів (15,6 % від загальної кількості учнів), що на 10,5 тис більше за попередній рік. Кожний шостий учень – учасник цього конкурсу.

17 березня 2011 року Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» для учнів 2-11-их класів проводитиметься для любителів математики в 15 раз.

Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня» зацікавив понад 9,6 тис. учнів (7,6 % від загальної кількості учнів) області. (в Україні – понад 82 тисячі (4,2%) учнів), що на 3,5 тис. більше за попередній рік. За кількістю учасників конкурсу Львівська область є лідером серед областей України, у відсотковому залученні – другою після Сумської області (9,6%).

11 квітня 2011 року конкурс «Левеня» проводитиметься для любителів фізики, учнів 7-11 класів, у 10 раз.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ