Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські „швидкі” забезпечать факторами для згортання крові, необхідними для хворих на гемофілію

У Льовові працюватимуть карети швидкої допомоги з факторами для згортання крові, які необхідні для людей, котрі хворі на гемофілію, – повідомив сьогодні, 24 листопада, Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, під час „круглого столу” на тему „Діти, хворі на гемофілію”.
За його словами, у 5-й міській клінічній лікарні та обласній дитячій лікарні буде виділено палату, яка буде забезпечена медичним обладнанням для таких хворих, а також створять кімнату з тренажерами для реабілітації хворих на гемофілію.
Для написання пакету даних щодо лікування гемофілії буде створена робоча група – про це сказав головний гематолог України Василь Новак. За його словами, на ліки для хворої на гемофілію людини потрібно 30 000 гривень на рік, а загалом в Україні виділяється лише 5 000 гривень на рік на людину.
В Україні на диспансерному обліку є 2 672 хворих на гемофілію, з них у Львівській області 246, у тому числі 48 дітей. У Львові хворих на цю хворобу є 119, з них 14 дітей. Також з 30 листопада буде розглядатись питання про паспортизацію хворих, щоб кожен хворий мав паспорт хвороби. Така паспортизація введена в Росії, Словаччині.
У „круглому столі” взяли участь начальник управління освіти ЛМР Надія Оксенчук, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, головний гематолог України Василь Новак, головний лікар комунальної міської клінічної лікарні Богдан Матвієв, президент Благодійного фонду „Друзі хворих на гемофілію „Данко” Галина Денис.
Гемофілія – це спадкове захворювання, яке зустрічається переважно у чоловіків, при якому порушуються процеси згортання крові, що спричинює значні крововиливи, які загрожують життю хворої людини, призводять до ранньої інвалідності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ