Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські скаути привітали ветеранів Другої світової війни Георгіївськими стрічками

З 24 квітня по 12 травня триває міжнародна акція «Георгіївська стрічка», присвячена Дню Перемоги. Акція розпочалася в 2005 році в Росії, в дні святкувань 60-річчя Перемоги. А цьогоріч проводиться молодіжними, студентськими та ветеранськими організаціями в багатьох країнах світу – США, Франції, Канаді, Іспанії, Латвії та в Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це повідомили у Федерації скаутів „Галицька Русь”.
Мета цієї акції – нагадати про героїчні та трагічні сторінки Другої світової війни, вшанувати пам’ять загиблих та відзначити живих. В Україні проведення акції підтримали організації ветеранів та російських співвітчизників. Георгіївські стрічки в ці дні дарували всім, хто бажав, у містах-героях нашої держави, а в західному регіоні – в Луцьку та Чернівцях.
У Львові під час урочистостей, що проходили на Марсовому Полі та Пагорбі Слави, волонтери Львівської Застави Федерації Скаутів «Галицька Русь» з привітанням прикріпляли стрічки на груди ветеранам та тим, хто прийшов на панахиду, щоб вшанувати пам’ять полеглих на війні. Скаути також сформували почесну варту та урочисто винесли на Марсове Поле державні прапори України, Білорусі та Росії – адже ці народи зазнали найбільших втрат в роки Другої світової війни.  Цьогоріч на урочистостях було багато присутніх, і не всім бажаючим дісталася георгіївська стрічка, скаути змушені були віддати ветеранам навіть ті, що прикрашали їх формені сорочки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ