Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські соціалісти – проти необґрунтованого підвищення цін на газ та електроенергію

Сьогодні, 24 травня, під стінами ЛОДА львівські соціалісти розповсюдили звернення до перших осіб держави, а також депутатів місцевих рад Львівщини щодо необґрунтованого підвищення цін на газ та електроенергію від 24 травня 2006 року.
«Учора Єхануров потішив українців, що підвищення буде не на 25%, як планувалось раніше, а на 50%, це є безпрецендентна спроба уряду перекласти вирішення проблем паливно-енергетичної галузі на плечі споживачів, передусім населення», — сказав «Гал-info» перший секретар ЛОК СПУ Євген Таліпов. На думку соціалістів, уряд зобов’язаний вирішити питання пошуком внутрішніх резервів, а не за рахунок українського народу. За його словами, сьогодні протестуватимуть соціалісти всієї України, щоправда, наразі під стінами ЛОДА лише близько 20 осіб.
Нагадаємо, згідно з постановою Національної комісії з регулювання електроенергетики № 400 і 401 від 30.03.06 та  постанов уряду № 128 від 9.02.06 і № 605 від 29.04.06, за якими з 1 травня підвищені ціни і тарифи на газ і електроенергію для населення на 25%, а з 1 липня 2006 року  вартість газу підвищується ще в два рази. Профспілки не погоджуються, заявляючи, що будь-якому підвищенню цін на газ та електроенергію має передувати підвищення соціальних гарантій. Зокрема, учора, 23 травня, у Львові відбувся пікет профспілкових організацій проти підвищення цін та тарифів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ