Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські соціалісти підтримують Олександра Мороза

Сьогодні, 12 липня 2006 року, Львівський обласний комітет СПУ звернувся із заявою про підтримку дій голови Верховної Ради України, голови Соціалістичної партії України Олександра Мороза та фракції СПУ у Верховній Раді України – повідомили в ЛОК СПУ.
 Заяву подаємо нижче:
„Шановний Олександре Олександровичу!
    Соціалісти Львівщини повністю підтримують Ваші дії, як Голови Верховної Ради України та рішення фракції СПУ у Верховній Раді України про утворення антикризової коаліції.
    Наші вчорашні союзники - блоки „ Наша Україна” і БЮТ сьогодні розвернули істеричну пропаганду та інформаційну дискредитацію Соціалістичної партії України і Вас особисто. В засобах масової інформації, підконтрольних  магнатам з їх партійних блоків, нав’язується громадянам України теза, про нібито зрадницькі дії Соціалістів та пропозиції про достроковий розпуск вищого законодавчого органу України.
   Заявляємо рішучий протест керівництву „Нашої України” і „БЮТ”, які фактично вже давно зрадили „ Помаранчевій Коаліції”, нав’язуючи  суспільству  думку, що тільки пани П.Порошенко і Ю.Тимошенко можуть претендувати на вищі керівні посади в парламенті та уряді України. Разом з тим, у Львові введена цензура на всі інші думки,  а обласною радою прийняте рішення не допускати соціалістів до засобів масової інформації. Як бачимо їх  хвилює тільки одне – як залишитись при владі, як за любу ціну зберегти свої посади.
   11 липня 2006 року на позачерговій сесії Львівської обласної ради її Голова п. М.Сеник повів себе безвідповідально і не маючи жодних підстав з трибуни облради стверджував про державний переворот, який нібито стався в країні, у зв’язку зі створенням антикризової коаліції та обрання спікером парламенту О.О. Мороза. Такі дії Сеника як держслужбовця інакше як антиконституційними назвати не можна. Для нових дострокових виборів немає підстав.
   Така поведінка не викликала б здивування, як би виходила від  колишніх нардепів панів О. Гудими, О Тягнибока, І. Калинець, які зациклені на крайньому націоналізмі,  які не бачать прорахунків влади та своїх власних, які привели галичан практично до зубожіння,  безробіття, зневіру до ідеалів за які вони боролись та недовіру до президента.
 Вони повинні понести відповідальність за свої дії, за безпідставні наклепи на соціалістів, за обман і підбурювання громадськості Львівщини до непокори.. Ми ще раз наголошуємо, що керівництво облради і депутатський корпус пішли ганебним шляхом кучмістів і підіграють тим силам, які зацікавлені в дестабілізації ситуації в країні.
Ми вимагаємо термінового втручання та прийняття відповідних заходів з боку Президента України В.А. Ющенка, який безпосередньо, як гарант Конституції України, відповідає за її дотримання.
 Підтримуючи  Ваші дії, шановний Олександре Олександровичу та позицію фракції СПУ  у Верховній Раді, створення антикризової коаліції, формування керівних органів парламенту, ми впевненні, що більшість членів партії з розумінням сприймуть тимчасові труднощі по виправлені ситуації, яка склалась навколо подій у Верховній Раді. Ключ до успіху в єдності наших рядів, і ми впевнені, соціалісти стійко проявлять себе в цей час, а це, безумовно,  приведе нас до підтримки всього українського народу.”
Нагадаємо, 6-7 липня 2006 року лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз порушив умови національно-демократичної коаліції у ВРУ та підписав угоду з представниками Партії регіонів та КПУ про створення так званої антикризової коаліції, у результаті чого його було обрано головою Верховної Ради України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ