Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські соціологи заплуталися у рейтингах кандидатів в президенти, але грип на рейтинги кандидатів не вплине

Львівські соціологи здебільшого вважають, що епідемія грипу не вплине на рейтинги кандидатів в президенти. Разом з тим соціологи малюють Арсенію Яценюку то 20% рейтингу, то 5,5%, Юлії Тимошенко – то 20%, то 30%. Про це йшлося сьогодні, 10 листопада, під час засідання Незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір-2010»: «Як епідемія грипу позначається на рейтингах кандидатів у Президенти України?».

 

За словами президента українського фонду «Громадська думка» Володимира Подгорнова, Тимошенко, Ющенко та Яценюк на Львівщині перед епідемією грипу мали рейтинги приблизно по 20%. Ситуація з грипом не збільшить рейтинги цих кандидатів в президенти. В той же час довіра до інститутів влади коливається у межах 2%-3%. Проте, коли проводилося дослідження та вибірку, соціолог не вказав.

 

Натомість, як повідомив директор Центру з інформаційних проблем територій НАН України Петро Жук, рейтинг Юлії Тимошенко на Львівщині на початку листопада становив 30%, Віктора Ющенка – 19%, Віктора Януковича – 6%, Арсенія Яценюка – 5,5%, Анатолія Гриценка – 4,5%, Олега Тягнибока – 3,5%. Опитування проводилося телефонним методом у 2 етапи. На першому етапі на початку листопада було зафіксовано підвищення рейтингу Юлії Тимошенко на 6%, другий етап опитування після відомої селекторної наради Прем’єр-міністра з губернаторами показав зменшення рейтингу чільника уряду.

 

Також, за словами Петра Жука,  29% опитаних мешканців Тернопільської області в телефонному опитуванні, що проводилося 5-7 листопада, заявили про те, що оцінюють діяльність уряду щодо подолання епідемії грипу як ефективну, стільки ж – як неефективну, 34% – бачать позитиви і негативи, 8% не визначилися. Рейтинг Юлії Тимошенко на Тернопільщині не змінився, а антирейтинг Віктора Януковича збільшився на 2%.

 

Водночас соціолог, директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович зазначив, що соціологічна компанія лише цього понеділка відновила опитування у зв’язку із епідемією грипу. На його думку, найбільше від спекуляцій навколо грипу виграє Юлія Тимошенко. Епідемію грипу робили політики, а не медики. Не випадково епідемія почалася на Заході країни і продовжилася у Центрі, де є найбільша кількість електорату, який ще не визначився за кого голосувати. Також грип відвернув увагу від інших нагальних тем.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ