Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські студенти обрали свого мера

Сьогодні, 15 листопада, на звітно-виборчій конференції студентської ради м. Львова шляхом таємного голосування студенти повторно обрали мером Олександра Драгана.
Із значною перевагою (23 голоси із 30) новообраний мер від сьогодні приступить до виконання обов’язків. Посаду віце-мера з навчально-наукового сектору отримав Олександр Петрянич (Лісотехнічний університет), Ганна Білоус (Академія мистецтв) – секретар, Юрій Баланюк („Львівська політехніка”) – віце-мер соціально-побутового сектору та Володимир Штань(ЛНУ ім. Івана Франка) – гуманітарного.
Перед голосуванням мер прозвітував про рік діяльності студентської ради міста. „Минув рік від часу заснування студентської мерії. Ще на першому засіданні ми порушили питання про структуру і напрями роботи студентської ради”, - сказав він.
За словами Олександра Драгана, одним із першочергових завдань ради було звернення до мера міста Андрія Садового про відновлення іменних стипендій від міського голови. „На цей рік коштів у бюджет не закладали, та ухвалено рішення про видачу іменних стипендій на наступний рік від мера найкращим студентам міста. Більше того, буде виділено більше, ніж по одній стипендії на навчальний заклад, як було до цих пір”, – заявив Олександр Драган
Одним із найважливіших кроків студентської ради, студентський мер вважає налагодження співпраці із міською радою. „Наприкінці весни ми проводили стажування студентів в органах міської ради. 45 студентів мали можливість пройти навчання, з них 10 сьогодні працюють в органах державної влади. Крім того, ми налагодили співпрацю із політичною силою „НУНС”, а власне, громадські молодіжні організації підписали угоду із вимогами , які „НУНС” зобов'язався виконати ” – сказав Олександр Драган.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ