Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські студенти популяризуватимуть вишиванки

У Львівському інституті банківської справи стартував Тиждень української вишиванки. Впродовж тижня майбутні банкіри та фінансисти матимуть змогу продемонструвати свій національний одяг, творчий підхід щодо використання національних елементів в сучасному одязі, знання традицій українського стародавнього вбрання тощо, – повідомила прес-служба ЛУБС НБУ.

 

Також у ці дні проходитимуть різні тематичні конкурси серед студентів та викладачів. Зокрема, після закінчення Тижня вишиванки буде визначено власників найгарнішої вишиванки серед дівчат та хлопців – переможці отримають цінні призи, а також буде визначено групу ЛІБС, у якій найбільше студентів ходитимуть у вишиванках – останні разом із куратором отримають квитки до «Аквапарку». Переможців тематичних конкурсів визначать 14 квітня 2010 року під час проведення благодійного заходу конкурсу краси «Чарівна банкірочка» у клубі «Міленіум».

 

В рамках Тижня вишиванки проходитиме також виставка вишиваних картин студентів та випускників інституту, а також виставка фоторобіт – експозиції демонструватимуться у навчальних корпусах інституту.

 

«Ми, (студенти) організували свято Вишиванки для популяризації української культури та традицій серед студентства, – говорить голова СМО «Ліга» Мар’ян Свірник, – а така популяризація є вкрай необхідною, оскільки рівень національної свідомості, культури, знання національних традицій нашого студентства бажає кращого. Вишиванка має стати не лише модною, а радше «природною» для сучасної молоді.»

 

Тиждень української вишиванки пройде не лише у Львові – вишиванки, починаючи з Великодня, носять у всіх інститутах УБС НБУ. До речі, першими їх одягнули напередодні Великодня до «Вечора національної кухні» студенти Харківського інституту банківської справи. А в Черкасах Тиждень Української вишиванки планують провести в останній тиждень квітня – програма передбачатиме, крім обов’язкового носіння вишиванок тими, в кого вони, також виставки вишиваних робіт студентів ЧІБС та місцевих народних майстрів, проведення майстер-класів та лекцій з вишивання. Черкащани обіцяють також святковий концерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ