Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські студенти влаштували акцію солідарності «Сьогодні на парах, завтра – в тюрмі»

Сьогодні, 22 січня, у Львові на площі перед пам’ятником Івану Франку студенти влаштували акцію солідарності «Сьогодні ти сидиш на парах, а завтра ти сидиш в тюрмі».

«Ми стикнулися із фактом введення в дію антиконституційного закону, який перетворює нашу державу у поліцейську.Кожен із нас – потенційний злочинець. Свідченням цього є уже застосовані політичні репресії до студентів Київського національного університету ім. Карпенка-Карого. Влада їх безпідставно звинувачує в участі у сутичках на вул. Грушевського, при тому що у хлопців є докази перебування у той час в іншому місці. Єдиною підставою затримання могли бути шоломи на головах хлопців. Зараз їм загрожує ув’язнення терміном до 2 місяців»,– зазначила одна з організаторів акції.

Водночас активістка додала, що факти побиття студентів продовжуютьсяі далі. Зокрема, 20 січня жорстоко побиливипускників Острозької академії та Київської школи економіки, які поверталися з Євромайдану в Києві.

«Тепер слово за нами. Бо якщо не ми, то хто, якщо не зараз, то коли?! Сьогодні час висловити солідарність, показати, що лише діючи разом, ми зможемо протистояти тиску і вимагати звільнення затриманих студентів та припинення репресій проти них»,– наголосила у своєму виступі студентка.

Під час цієї акції також оголосили про те, що Студентське братство «Львівської політехніки» створюватиме цілодобовий центр для підтримки тих, проти кого застосовують репресії.

Додамо, що організаторами заходу є студенти НУ «Львівська політехніка», Львівської національного університету ім. І. Франка та Українського католицького університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ