Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські студенти-медики на Великодні свята обдарували мешканців геріатричного пансіонату

Мешканці Львівського обласного геріатричного пансіонату отримали подарунки на Великдень в рамках акції “Великдень для Кожного”, – повідомили організатори.

 

Студенти Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького (ЛНМУ), об'єднані в Клуб "Милосердя", провели доброчинну акцію "Великдень для Кожного" в четвер 08 квітня, у Львівському обласному геріатричному пансіонаті, що знаходиться на вул. Медової Печери, 72. В рамках акції студенти здійснили медичний огляд жителів пансіонату, поспілкувались з ними і роздали їм подарунки.

 

Акція спрямована на матеріальну підтримку 352 одиноких людей похилого віку, які проживають в даному закладі. Водночас, акція спрямована на привернення уваги спонсорів і меценатів до пансіонату. Оскільки традиційно увага спонсорів Львова звернена до дитячих медичних закладів, натомість медичним установам, в яких перебувають особи похилого віку приділяється недостатньо уваги благодійників.

 

Студенти-медики опікуються пансіонатом протягом останнього року. В рамках цієї опіки студенти спілкуються з мешканцями пансіонату як соціальні працівники, здійснюють медичний огляд і надають первинну медичну допомогу.

 

Всі подарунки було закуплено за рахунок внесків членів Клубу "Милосердя". Акцію було проведено за участі керівництва ЛНМУ ім. Д. Галицького та Обласного геріатричного пансіонату і за сприяння ТМ “Моршинська”, Генерального директора ринку “Шувар” Федишина Романа Степановича та дружини голови Львівської обласної державної адміністрації Кміть Світлани Євгенівни.

 

Клуб "Милосердя" створено у 2007 р. студентами-медиками, які працювали волонтерами у Шпиталі-лічниці ім. Андрея Шептицького (вул. Озаркевича, 4). Організація спеціалізується на допомозі самотнім людям похилого віку, а також геріатричним відділенням лікарень (які займаються допомогою літнім людям).

 

Серед реалізованих Клубом заходів – благочинна акція "Миколай для всіх" – роздача подарунків особам похилого віку, якими опікується громадська організація "Карітас" в рамках проекту "Домашня опіка", пацієнтам першого психіатричного відділення обласної психіатричної лікарні та паліативного відділення шпиталю ім. Шептицького. Акція
проведена у 2007 р. Організація є однією з головних і найбільших благодійних структур в ЛНМУ ім. Данила Галицького і згуртовує навколо себе всіх студентів-медиків.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ