Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські УНПісти вважають, що проводити акції протесту проти уряду Януковича та парламентської коаліції, до яких закликає Юрій Костенко, давно вже запізно

Львівські УНПісти вважають, що проводити акції протесту проти уряду Януковича та парламентської коаліції, до яких закликає Юрій Костенко, давно вже запізно.
 «Пізно уже говорити про якісь акції протесту, поїзд пішов. Це буде гонитва за паровозом, який вже поїхав далеко вперед. Зараз нам треба думати, як завоювати електорат на наступних виборах і зробити так, щоб попри нинішню розкладку політичних сил, Україна не втратила своє обличчя на міжнародній арені», — заявила «Гал-info» депутат обласної ради, член УНП Лариса Федорів.

 Як зазначив «Гал-info» голова фракції УНП у Львівській облраді Олекса Гудима, національно-демократичні сили сьогодні свої основні потуги мають спрямувати не на якісь протести, а на створення потужного опозиційного блоку, який протистоятиме уряду Віктора Януковича. 8 серпня в інтерв’ю Бі-Бі-Сі лідер УНП Юрій Костенко заявив, що Українська народна партія планує проведення низки вуличних акцій на знак протесту проти підписання універсалу національної єдності та призначення Віктора Януковича на посаду прем’єра.
 «Я можу говорити за позицію обласної організації УНП, чи про позицію всієї фракції нашої партії в обласній раді, але, як на мене, акценти, які пропонує Юрій Костенко, вже є в минулому, ми вже мали голодування студентського братства, пікети БЮТу, „Пори” та УНП. Сьогодні головні сили треба спрямувати на потужну цивілізовану опозиційну роботу, бо проведення акцій, які мають на меті розпуск парламенту чи відставку Януковича, — це вже давно минуле. УНП має ініціювати утворення єдиного опозиційного блоку, адже якщо націонал-демократи утворять позапарламентську опозицію, БЮТ утворить парламентську, а Микола Катеринчук та ще кілька членів блоку «Наша Україна» опозицію всередині «НУ», в нас буде три опозиційних блоки — це найбільше посміховисько, яке тільки може бути. Я закликаю всіх до утворення єдиного опозиційного фронту і формування нового опозиційного уряду, щоб ми могли контролювати уряд Януковича», — наголосив Олекса Гудима.
 Поряд з тим, як зазначив Олекса Гудима, не йде мова про створення громадянського руху, який в перспективі мав би стати потужною політичною силою, на чому наголошує екс-нардеп, голова ЛОО ПРП Тарас Стецьків.  
 «На відміну від Тараса Стецьківа, я не маю ілюзії щодо створення нової політичної сили, коли в Україні є близько 150 партій та блоків, — наголосив Олекса Гудима. — Я маю на увазі об’єднання всіх демократичних партій в опозиційний блок, який врешті-решт, звичайно, мав би завершитися утворенням перед наступними виборами потужної коаліції. Однак це не має бути самоціллю, працювати лише на вибори зарано, зараз ми маємо налаштуватися на довготривалу опозиційну боротьбу».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ