Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські вчителі проти нищення фізкультури в школах

Вчителі фізичного виховання львівських шкіл під час семінару «Активне життя дітей та молоді: починаємо зі школи!» підписали звернення до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника. Семінар відбувся у 25 березня стінах Ратуші. Повідомила прес-служба ГО "Самопомочі".

Подаємо текст звернення:

«Ми, учасники Львівської міської конференції з питань фізичної культури, методисти, керівники шкільних, районних методичних об’єднань вчителів фізичної культури, громадські діячі та ін. висловлюємо протест з приводу Вашого бачення щодо реформування фізичного виховання, а саме скасування оцінювання зміни статусу предмета «Фізична культура» як навчальної дисципліни, звільнення фізично обдарованих дітей з уроку та ін.

Такі реформи призведуть до масового ігнорування учнями предмета фізичної культури, зменшення рухової активності, погіршення стану здоров’я та розвитку дітей шкільного віку, загального занепаду фізичної культури та спорту.

Вимагаємо: не впроваджувати таких реформ, які можуть мати негативні наслідки; забезпечити належне фінансування предмета «Фізична культура»; привести в належний стан матеріально-спортивну базу; сприяти удосконаленню незалежних медичних оглядів».

Міський голова Андрій Садовий підтримав звернення вчителів та скерував лист від міста до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України, у якому зазначив: «Від імені освітян міста звертаюся до Вас із проханням виважено підходити до питань реформування фізичної культури у школах, адже саме зі школи починається знайомство дитини із спортом та активним життям. Фізкультуру в школах мають викладати на високому рівні, цьому предмету повинна бути надана належна увага та матеріальне забезпечення. Вчителі, в свою чергу, повинні запроваджувати інноваційні методики та зацікавлювати дітей до занять спортом, а уроки фізкультури повинні бути яскравими та мотивуючими».

Участь у семінарі взяли понад 100 вчителів з усіх районів міста. На семінарі обговорювали інноваційні практики викладання фізкультури в школах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ