Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські військові кардіохірурги в новорічну ніч зробили надскладну операцію на серці

31 грудня до відділення серцево-судинної хірургії ВМКЦ ЗР зі скаргами на погане самопочуття та болі в серці доставили чоловіка, 57-річного пенсіонера Міністерства оборони. Його відразу розмістили у відділенні реанімації.
facebook.com/vmkczr

Про це інформує Військово-медичний клінічний центр Західного регіону - м. Львів у фейсбуці.

Пацієнта відразу розмістили у відділенні реанімації. В процесі дообстеження в чоловіка діагностовано повторний гострий інфаркт міокарду з розривом постінфарктної аневризми лівого шлуночка.  Стан пацієнта був критичним, оскільки відбувся розрив витонченої ділянки серця в якій відбувся інфаркт. Фактично, з кожним скороченням серця порція крові виходила  поза камери серця в замкнутий мішок – перикард,  що  в будь-який момент могло призвести до грізного летального ускладнення.

"Зазвичай операція у пацієнтів з гострим інфарктом міокарду проводиться відтерміновано через 3-4 тижні, бо оперативне втручання в ранній період має надзвичайно високий ризик. Окрім того, пацієнт мав медикаментозно обумовлене зниження згортальної здатності крові та нещодавно перенесену вірусну COVID-19 пневмонію, що ще більше підвищувало ризик оперативного втручання та післяопераційного періоду, – розповів підполковник медичної служби В'ячеслав Зінченко. – Проте необхідно було йти на ризик, задля збереження життя пацієнта.  Негайно було зібрано операційну бригаду і під керівництвом досвідченого кардіохірурга, лікаря вищої категорії працівника ЗС України Володимира Мороза пацієнту було виконано ургентну і важку 6 годинну операцію коронарного шунтування з пластикою аневризми лівого шлуночка", - розповів кореспонденту Армія.inform начальник відділення серцево-судинної хірургії підполковник медичної служби В'ячеслав Зінченко.

Операція тривала 6 годин. Організм пацієнта був дуже чутливий: було значне зниження скоротливості серця після перенесених двох інфарктів, важка коагулопатія, коли на фоні медикаментів кров не згортається, виражений спайковий процес, витончення і ослаблення стінок серця які необхідно було ушивати, важкий післяопераційний період, повторне етапне оперативне втручання наступної доби. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ