Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські волонтери молодіжних організацій вирушають до дітей в інтернати, щоб разом малювати писанки

«Для багатьох дітей з інтернатів, що в більшості знаходяться далеко від обласного центру, це одна з небагатьох можливостей поспілкуватися із зовнішнім світом, — розповів заступник директора Мальтійської служби допомоги у Львові Олекса Побурко. — Інтернати іноді відвідують спонсори, представники влади. Але до домівки багатьох дітей майже не ходять у гості, щоб побавитися з його маленькими мешканцями. Дітям дуже важливими є нові телевізор та холодильник, але ще більш важливим є спілкування з маленькою людиною, визнання її можливостей та вмінь. Одним із таких моментів є спільне написання великодніх яєць – писанок».
Традиційно напередодні Великодня волонтери молодіжних організацій вирушають до дітей в інтернати, щоб разом малювати писанки, а тому акція „Гарні, як Писанка”, яку організовує Мальтійська служба допомоги, покликана підтримати спілкування дітей з інтернатів з їхніми львівськими друзями. Повідомляє прес-секретаріат глави УГКЦ.
За час акції — від середини березня до Великодня члени ПЛАСТу, Національної скаутської організації України, товариства „Діти Христа”, Товариства студентів ветеринарної медицини „Ватра”, волонтери Мальтійської служби допомоги відвідають понад 10 інтернатів та сиротинців. Намальовані писанки будуть розміщені на вітринах магазинів, аптек, у ресторанах, які підтримали акцію. Таким чином діти з інтернатів подарують радість свята та подякують усім, хто про них пам’ятає про них та допомогає.
Частину коштів для відвідин інтернати волонтери збирали власними руками, допомагаючи на касах пакувати придбані відвідувачами в супермаркетах товари.
Уже впродовж п’яти років гарна українська традиція писанкарства сприяє розвитку доброчинності та вихованню молодого покоління.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ