Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівські волонтери: сьогодні найпотрібніше - це оптика, засоби зв'язку, аптечки та тепле взуття

Бійці з частин, які дислокуються на Львівщині, нарешті почали отримувати форму від держави. Про це сьогодні, 19 листопада, під час прес-конференції за підсумками дев’ятої поїздки в зону АТО, організованої Народною самообороною Львівщини у межах проекту "Центр забезпечення військових", розповів депутат Львівської облради Олександр Ганущин.

Під час цієї поїздки волонтерів зі Львова в зону АТО відвезли 10 тонн їжі та 10 тонн води.

«Ми побачили, що форма нарешті поступила у військо. Раніше переважали німецькі однострої, які ми возили із закордону. Під час цієї поїздки ми вперше чули від бійців відмову від типового продуктового набору», - сказав Олександр Ганущин.

За словами Ганущина, на наступну десяту поїздку заплановано зробити акцент на теплі зимові черевики та аптечки.

«Сніг внесе значні корективи в роботу. Потрібні якісні зимові черевики, бо ці, що є зараз, почнуть розлазитись. За десять зупинок тільки одна із груп повідомила, що їм видали натівські індивідуальні аптечки. Війна триває, і ми не повинні зупинятися», - сказав він.

Ганущин наголосив, що зараз найбільша потреба бійців – це засоби зв’язку та оптика.

«Потрібні тепловізори. Один коштує більше 2 тис. євро. Один тепловізор має бути на одне відділення», - сказав він.

Волонтери зазначають, що після того, як оголосили про перемир’я, можливості волонтерів впали в рази, однак на Сході війна і бойові дії тривають.

Також львівські волонтери наголошують, що за мету поставили їхати до конкретних солдат і з 54 бійців у своєму списку за день вони відвідали 49.

Вони наголошують, що допомогу можна відвезти навіть у найвіддаленіші блокпости.

«Бійці високо оцінюють волонтерську роботу і передають усім привіт. Бойовий дух у солдат дуже високий», - сказав Ганущин.

Олександр Ганущин також закликав бажаючих зголошуватися взяти участь у наступній поїздці до наших бійців на фронт.

Також волонтери закликають львів’ян підготувати «миколайчики» для військових і принести їх в штаб Самооборони, що на вул. Ш Руставеллі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ