Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські в’язні порізали себе лезами

13 травня 2006 року у Личаківській виправній колонії (№30) управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Львівській області сталася надзвичайна подія – група засуджених спричинила собі тілесні ушкодження. Повідомляє прес-служба Державного департаменту України з питань виконання покарань.
За результатами попередньої перевірки встановлено, що напередодні надзвичайної події група засуджених намагалась підбурювати інших засуджених до протидії адміністрації виправної колонії та невиконання вимог встановленого режиму відбування покарання, закликаючи підтримати відповідні дії ув’язнених у Харківському слідчому ізоляторі, про які їм стало відомо із засобів масової інформації.
Враховуючи визначене, адміністрацією виправної колонії об 11 годині 13 травня на законних підставах було поміщено до дисциплінарного ізолятору одного з ініціаторів зазначених дій, засудженого О.
Близько 15 години до медичної частини установи почали звертатися засуджені з порізами на руках, нанесеними лезами від станків для гоління. Тілесні ушкодження вчинили 24 засуджених, які перебували у локальній дільниці №1. Інші засуджені цих дій не підтримали. Засудженим надано первинну медичну допомогу, тілесні ушкодження не є небезпечними для здоров’я та життя. Наразі за фактом події працівники прокуратури та територіального управління Департаменту проводять перевірки.
Водночас, «5 канал», посилаючись на анонімного в'язня колонії, повідомляє, що причиною інциденту стали жахливі умови утримання в’язнів. "По-перше, у нас антисанітарійний стан, по-друге, діями режиму людей доводять не те що до виправлення, а так озлоблюють перед виходом на свободу, що люди не витримують і доводять всі ці дії до суїциду, тому що інакшими методами тут ніяк не доб'єшся, скарги, що ми куди не писали, цензура того не пропускає", - розповів в’язень.
У колонії тримають 1277 засуджених, які раніше неодноразово відбували покарання у вигляді позбавлення волі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ