Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівські замки відключають від електрики, опалення та сигналізації

Замки Львівщини повернулись у темні віки. Їм відключили електропостачання.

Музей Жовківського замку вже не приймає відвідувачів. Працівники зняли зі стін експонати, картини і фотографії намагаються врятувати від вологи. Їх перенесуть у кімнату охорони, яка опалюється піччю. Стіни старовинних залів уже відсиріли, їм загрожує руйнування.

Окрім Жовківського музею, без світла знамениті замки у Підгірцях та Олеську. В останньому непокояться не тільки за цінні експонати, а й за систему водяного опалення, яка може замерзнути. Від електрики 3 замки відключили через борг – 105 тисяч гривень.

У «Львівобленерго» пояснили: боржники не платять за світло від початку року.

Борис Возницький, директор Львівської галереї мистецтв, яка опікується замками, розповідає: плата за світло заблокована через один папірець із Міністерства культури. Щорічного паспорту бюджетної програми у Львові не отримали досі.

У старовинних фортецях, які поринули у пітьму, посилюють охорону. Львівська галерея мистецтв опікується 16-ма замками та музеями області. Якщо найближчим часом Міністерство культури не надасть потрібної довідки, незабаром вони всі можуть залишитися без світла.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ