Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські ЖЕКи штрафуватимуть за несвоєчасне прибирання снігу

За несвоєчасне прибирання снігу на територіях біля житлових будинків, за те, що працівники ЖЕКів не посипають доріжки піском, не очищують дахи від снігу та льоду, львівські ЖЕКи штрафуватимуть – запевняють керівники районних адміністрацій Львова.
Зокрема, у Сихівському районі за несвоєчасне прибирання внутрішньоквартальних доріг оштрафували чотири ЖБК. Станом на сьогодні вулиці прибирають своєчасно. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник начальника відділу житлового господарства Євген Волошин.
Як повідомив Євген Волошин, за несвоєчасне прибирання вулиці Вернадського,34 та 37, вулиці Драгана та доріг на житловому масиві „Санта-Барбара” оштрафували чотири ЖБК. „Ми проїжджали і побачили, що вулиці не посипані, написали протоколи, відповідно до яких ЖБК платитимуть штраф. Це адміністративні стягнення – від 18 до 57 гривень. Станом на сьогодні всі вулиці у Сихівському районі прибрані”, – розповів Євген Волошин.
Як запевнив „Гал-іnfо” заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Стецьків, у Галицькому районі повністю очистили від снігу та льоду лише 30 відсотків тротуарів. Сьогодні працівники адміністративно-технічного управління міста робитимуть обхід району, за неприбрані території ЛКП штрафуватимуть.
„Сьогодні у Галицькому районі до очистки тротуарів залучили усі ЛКП. Досі залишаються слабкими місцями щодо прибирання площі Галицької та скверів. Не достатньо прибрані тротуари вулиць Торгова, Медова, Джерельна”, – розповів Роман Стецьків.
Він повідомив, що однією із причин такого повільного прибирання тротуарів є недостатнє фінансування. „Через те, що виділяють недостатню кількість грошей, ми змушені були перейти на прибирання тротуарів деяких вулиць один раз на тиждень”, – розповів Роман Стецьків.
За його словами, сьогодні у Галицькому районі зранку на роботу вийшли 350 двірників. „Є розпорядження районної адміністрації про очистку дахів від снігу та попередження людей при таких роботах. Сьогодні перекрили рух на вулиці Ф. Ліста, коли збивали сніг з дахів. На жаль, є такі будинки, з яких важко згортати сніг, а також небезпечно через ожеледицю. Наші ЛКП мають завдання згорнути сніг із дахів. При цьому обов’язково мають попередити людей”, – розповів Роман Стецьків.
Натомість у Личаківському районі причиною поганого прибирання тротуарів та територій безпосередньо біля будинків називають те, що мешканці Личаківського району заборгували півтора мільйона гривень. Про це «Гал-info» повідомив голова Личаківської районної адміністрації Василь Білоус.
«Прибирання вулиць у Личаківському районі здійснюється в межах виділених коштів. Прибирання вулиць фінансується з міського бюджету – бачили, як там чисто. Прибирання територій біля будинків здійснюють за кошти із оплати мешканців. Був час коли мешканці долучалися до прибирання територій навколо своїх будинків. Тепер люди хочуть, щоб усе було ідеально. Ситуація із прибиранням є поганою, але сьогодні у нас біди нема», – розповів Василь Білоус.
Він розповів, що у двірників є малі заробітні плати, щоб цілий день очищати тротуари від льоду. «Як би двірникам платили не 500 гривень, а п’ять тисяч, то вони б не дві години колупали лід, а вісім на добу. А ще якби їм купили куфайки теплі. А так маємо ситуацію, яка склалася тепер. Якщо врахувати борг жителів Личаківського району за квартплату – півтора мільйона гривень – то це сума, яку сплачують за два місяці. Уявіть, якби двірники не виходили на вулиці стільки часу. У нас так виходить, що той, хто не платить, той найбільше скаржиться», – розповів Василь Білоус.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ