Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські ЖЕКи відмовляють надавати послуги з теплопостачання мешканцям будинків, що належать товариствам співвласників та ЖБК

Львівські ЖЕКи запровадили практику відмови від надання послуг з теплопостачання мешканцям будинків, що належать товариствам співвласників та житло-будівельним кооперативам (ЖБК). Їм нав’язують підписання угод, за якими вся відповідальність за платежі, обслуговування тепломереж тощо лягає на товариства співвласників. Про це повідомила прес-служба  Громадського форуму Львова.
Зокрема, ЛКП «Тополя» в односторонньому порядку відмовило ЖБК №152 на вул. Миколайчука, 1-а у наданні послуг з теплопостачання. Своєю чергою „Львівтеплоенерго”,  Шевченківська райадміністрація почали змушувати управління ЖБК до підписання угоди, в якій управління повинно було б виступити виконавцем послуг. Проте, оскільки керівництво ЖБК №152 не володіє ні матеріальною, ні ресурсною базою, воно відмовилося брати на себе відповідальність за надання цих послуг.  З невідомих причин у виключно комерційний конфлікт було втягнуто прокуратуру та Управління боротьби з економічними злочинами. Згідно з висновками Львівського  обласного  територіального  відділення Антимонопольного комітету України, яке розглянуло цю справу, ЛКП „Тополя” займає монопольне становище на ринку послуг з централізованого теплопостачання, і відмова ЛКП від укладання договору з ЛМКП "Львівтеплоенерго" на надання цих послуг мешканцям будинку на вул. Миколайчука, 1-а призводить до ущемлення їхніх інтересів. Також у висновках зазначено, що бездіяльність органів влади у цьому конфлікті, на думку АМК, містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Тому 14 листопада Львівське обласне територіальне відділення АМК надіслало свої приписи у Шевченківську райдержадміністрацію м. Львова, у ЛКП "Тополя" і міському голові Андрію Садовому з вимогою у 10-денний термін повідомити про виправлення правопорушень. Проте жодної реакції у відповідь не було.
На сьогодні у Львові 300 ЖБК та понад 150 об'єднань співвласників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ