Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські журналісти отримали нагороди від американців за викриття міських посадовців

Редактори двох львівських газет „Ратуша” і „Суботня пошта” Микола Савельєв і Рустам Курбанов отримали нагороди в рамках проведення конкурсу журналістських розслідувань від проекту „Гідна Україна”.
Вручення нагород відбулося сьогодні під час чергового засідання Львівського прес-клубу реформ.
Як розповів номінант другої нагороди, редактор „Суботньої пошти” Рустам Курбанов, свою нагороду він отримав за публікацію про розслідування діяльності інвестиційної компанії „Галицькі інвестиції”, з якою пов’язують Садового. „З великої кількості згаданих у статті прізвищ жоден не подав на мене в суд, – сказав Курбанов. – А відкрита кримінальна справа, на мій жаль, була закрита”.
Це, за словами Курбанова, це доказує правдивість його розслідування.
Номінант першої премії редактор газети „Ратуша” Микола Савельєв під час вручення нагороди каже, що отримав нагороди за статті про Львівський аеропорт і про директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Марії Желіско. „Колись, за радянських часів за критичну статтю з роботи виганяли або чиновника або журналіста. Чиновника взагалі могли посадити у в’язницю, – сказав Савельєв. – На жаль, сьогодні склалася протилежна ситуація: щоб ти не писав, ніяких наслідків для чиновника не буде. Одна мовчанка”.
Нагороди переможцям вручив представник USAID Юхані Гроссманн. Конкурс журналістських розслідувань відбувся в Україні вперше в рамках програми сприяння активнiй участi громадян у протидiї корупції в Українi „Гiдна Україна”. Розпочався конкурс 1 вересня. Хто стане на Львівщині переможцем вирішували журналісти Миколаївщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ