Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські журналісти висловили протест проти призупинення фінансування КП „Львів ТБ” Михайлом Сендаком

У зв’язку із сьогоднішніми подіями (рішенням голови Львівської обласної ради Михайла Сендака про призупинення фінансування КП „Львів ТБ”) група львівських журналістів ініціює заяву, у котрій висловлює обурення і протест проти дій голови Львівської облради. Колектив Агенції регіональної інформації та аналітики „Гал-іnfо” приєднується до ініціативи журналістів і закликає усіх колег підтримати колектив „Львів ТБ” та підписати цю заяву.
Текст заяви подаємо нижче:

„Заява львівських журналістів
Ми, журналісти, не можемо байдужо спостерігати за ситуацією, в якій опинилися наші колеги журналісти на „Львів ТБ”, які зіткнулися із жорстким адміністративним тиском, що ставить під загрозу їх професійну діяльність та свободу слова на Львівщині.
Висловлюємо протест проти незаконного одноосібно прийнятого рішення голови Львівської обласної ради Михайла Сендака за № 1158 про призупинення фінансування поточної діяльності Комунального підприємства „Телекомпанія „Львів ТБ”, яка унеможливлює на невизначений термін виплату заробітної плати творчому та технічному колективу, що і так є мізерною.
Вимагаємо негайно відмінити це протизаконне рішення та розблокувати фінансові рахунки, негайно сплатити заробітну плату працівникам „Львів ТБ”.
Вважаємо блокування рахунків телекомпанії яскравим проявом застосування адміністративного ресурсу з боку голови Львівської обласної ради Михайла Сендака, наступом на свободу слова та втручанням в роботу засобу масової інформації. Маємо констатувати, що це не перше втручання голови обласної ради в робочий процес журналістів - під час Помаранчевої революції він намагався порушити їхню поточну роботу нав’язуючи табу на появу в ефірі керівництва штабу Віктора Ющенка у Львівській області, а пізніше - нового керівництва Львівщини. Впродовж 2005 року Михайло Сендак своїми одноосібними розпорядженнями започатковував нові телевізійні проекти, а потім вимагав від керівництва телекомпанії закрити ці програми. Впродовж останніх місяців він неодноразово „ламав” затверджену сітку мовлення, вимагаючи прямих ефірів замість уже заявлених у програмі телепередач.
Бачимо неприпустимим його втручання у поточну роботу журналістів „Львів ТБ”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ