Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівській обласній раді не потрібно 116 депутатів, - експерти

Сьогодні, 28 січня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі експерти висловили занепокоєнні згортанням демократичних процесів на Львівщині - у зв’язку із непроведенням проміжних виборів до Львівської обласної ради, і запевнили, що Львівську обласну раду необхідно реформувати, зокрема, скоротити число депутатів із 116, наприклад, до 80.

Згідно із офіційною інформацією Львівської обласної ради, яку отримав Львівський прес-клуб, протягом минулого року на утримання депутатів було витрачено 7 244 057,46 грн.

«Ця цифра майже дорівнює семи депутатам (яких слід дообрати)… Чи потрібні нам вибори? Так, потрібні, бо не можна порушувати Закон. Якщо економічну доцільність поставити вище від Закону, то ми забудемо що таке демократія. Незважаючи на те, що депутати погано працюють і погано відвідують сесії, вибори все ж потрібні, але потрібно і реформування місцевого самоврядування», - заявила виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

На думку члена координаційної ради Громадянської мережі «Опора» Олександра Неберикута, ситуація із загальною картиною відвідування сесій Львівської обласної ради, яка показує, що близько 65% депутатів ходять на сесію, є вкрай незадовільною і свідчить про те, що Львівщині не потрібно 116 депутатів, адже достатньо буде і 80.

Олександр Неберикут також наголосив на тому, що коли відвідування сесій становить 65%, то, відповідно, і кошти на утримання Львівської обласної ради треба скоротити пропорційно, а це означає, що з 7 млн грн. на утримання депутатів реально слід витрачати 4 млн грн.

За його словами, судячи із кількості депутатських звернень, реально в цьому напрямку працює близько восьми дептутатів.

"При цьому у нас не стається колапсу, рада продовжує працювати. То можливо ми спокійно могли б обходитись і меншою кількістю дептатів", - зазначив Неберикут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ