Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівського правоохоронця позбавили волі строком на 5 років за зловживання службовим становищем

Залізничним судом м. Львова винесено вирок у кримінальній справі про обвинувачення оперуповноваженого відділення карного розшуку ЛВ на ст. Львів Поповича В. за ч.3.ст. 364; ч.1 ст.190 та ч.1 ст.355 КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, з позбавленням права займати службові посади в правоохоронних органах 2 роки. Про це «Гал­-info» повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.
Як з’ясувалось, вказаний правоохоронець, не рідко використовуючи своє службове становище, порушував закон. Зокрема він за попередньою домовленістю з гр. К. в 2006 році оформив у банку на себе кредит на купівлю мобільного телефону. За домовленістю, ним отриманий кредит повинен був погашати гр. К., який частину платежів погасив, а решту оплачувати відмовлявся. У зв’язку з цим, міліціонер неодноразово зустрічався з ним та його матір’ю, погрожуючи застосувати до них насильство, якщо останній не буде виконувати взяті на себе зобов’язання по сплаті кредиту.
Крім того, гр. Попович, працюючи на посаді оперуповноваженого відділення карного розшуку ЛВ на ст. Львів, достовірно знаючи про порушену кримінальну справу проти гр. Є за зберігання наркотичних засобів та обрання останньому міри запобіжного заходу-тримання під вартою, з метою заволодіння чужим майном шляхом обману, неодноразово телефонував брату затриманого гр. Є. і пропонував передати йому 1000 доларів США, аргументуючи це тим, що він, нібито, зможе вирішити питання про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд. Попович, знаючи, що від нього не залежить вирішення питань, віднесених законом до компетенції слідчого при розслідуванні кримінальної справи і не маючи жодного відношення до досудового слідства у вказаній кримінальній справі, зустрівся з братом та матір’ю затриманого і одержав від них 2000 грн, після чого був затриманий співробітниками УСБ України у Львівській області.
Загалом, протягом 2007 року слідчим управління прокуратури Львівської області скеровано до суду 13 кримінальних справ про обвинувачення працівників органів внутрішніх справ, з яких: 6 кримінальних справ за зловживання владою або службовим становищем, а також службове підроблення, та 7 кримінальних справ за фактом одержання хабарів.
Серед обвинувачуваних є: інспектори ДАІ, начальник і заступник РВ ЛМУ, старший слідчий РВ ЛМУ, старший оперуповноважений ВКР РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ