Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську єпархію відвідала делегація Єрусалимської Православної Церкви

В рамках візиту в Україну з нагоди 40-річчя архіпастирського служіння Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира, делегація Єрусалимської Православної Церкви, яку очолює Високопреосвященніший митрополит Вострський Тимофій, відвідала Львівську єпархію Української Православної Церкви – повідомили в прес-службі Львівської єпархії УПЦ.

 Гостей зустрічав архієпископ Львівський і Галицький Августин із духовенством та мирянами Львівської єпархії. Владиці митрополиту Тимофію піднесли хліб-сіль та діти подарували квіти. У Святогеоргіївській церкві у м. Львові Владики приклалися до головних святинь – ікон Божої Матері «Почаївська» та «Тихвинська Львівська».
На згадку про свій візит, Високопреосвященніший митрополит Тимофій подарував ікону Божої Матері у срібній ризі, яка, за словами Владики Августина, стане однією з найголовніших святинь майбутнього кафедрального собору, та усім вірним роздав хрестики та іконки з Святої Землі. Духовним концертом у виконанні архієрейського хору супроводжувалося щире спілкування гостей зі Святої Землі з духовенством єпархії, черницями свято-Преображенської жіночої обителі та церковним активом. Владика Августин передав найщиріші вітання та добрі молитовні побажання Предстоятелю Єрусалимської Православної Церкви Блаженнішому патріарху Святого Града Єрусалима та усієї Палестини Феофілу, якого він першим вітав з обранням на патріарший престол під час паломництва до Святої Землі.
На згадку про візит у пам’ятній книзі Владика Тимофій залишив запис: “Моє шанування і глибока повага Високопреосвященнішому архієпископу Львівському Августину, борцю за Православ’я і захиснику традиції Православної Церкви на Західній Україні з своїми достойними священнослужителями, котрі утверджують Православну віру в душах християн», а також тепло подякував за гостинність.
Зі Львова, у супроводі архієпископа Львівського і Галицького Августина, делегація Єрусалимської Православної Церкви відбула у свято-Успенську Почаївську Лавру для звершення всеношного богослужіння.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ