Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Кримінал

Львівську мерію звинуватили в бездіяльності, яка призвела до втрати 16 млн грн

Прокуратура Львова виявила порушення вимог земельного законодавства посадовими особами Львівської міської ради, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Останні з 2011 року не вживають ефективних заходів для переукладення відповідно до діючої грошової оцінки 740 договорів оренди земельних ділянок, в тому числі 577 - з юридичними особами на суму понад 33 млн. грн.

Враховуючи те, що з 2011 року розмір середньої грошової оцінки землі зріс у 1,5 рази, в бюджет міста внаслідок бездіяльності ЛМР торік, згідно з інформацією Державної податкової служби у Львівській області, не отримано понад 16 млн. грн.

Крім цього, ЛМР не розірвано 20 договорів оренди земельних ділянок з підприємствами-банкрутами, що систематично не сплачують орендну плату.

Не розірваними залишаються також 3 договори оренди земель із суб’єктами господарювання, які ліквідовані та зняті з державної реєстрації.

На усунення таких порушень законності, прокуратурою Львова внесено подання Львівському міському голові з вимогою притягнути винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, у 2012 році за наслідками розгляду 53 подань, внесених органами прокуратури міста Львова, до відповідальності за порушення земельного законодавства притягнуто 42 посадовці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ