Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську молодь вчитимуть заощаджувати енергію

У п’ятницю, 26 лютого у Львові відбудеться відкриття Програми «Енергоефективні школи та студмістечка» у школі «Надія», – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Цю програму було розроблено спеціалістами Інституту Місцевого Розвитку (ІМР) у рамках Проекту «Реформа міського теплозабезпечення» в Україні (РМТ), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Програма енергоефективних шкіл та студмістечок має на меті виховати свідомих та відповідальних майбутніх споживачів житлово-комунальних послуг, зокрема – послуг теплопостачання. Завдяки цій програмі молоді покоління українців навчаться усвідомлювати важливість збереження енергоресурсів, раціонально використовувати теплову енергію, а також своєчасно сплачувати за отримані послуги.

 

Актуальність програми обумовлена високим рівнем енергозалежності економіки України (держава споживає щороку приблизно 60 млрд кубометрів природного газу - це рівень споживання США, Японії, Росії та Німеччини, які виробляють при цьому товарів та послуг у десятки разів більше). Інший аспект - складна екологічна ситуація (у т.ч. збільшення шкідливих викидів в атмосферу від спалювання викопного палива) та проблеми підприємств ЖКГ (підприємства теплопостачання використовують майже 70% природного газу, що йде на потреби ЖКГ).

 

Програма «Енергоефективні школи та студмістечка» є частиною інформаційної кампанії Проекту РМТ, що проходить у 35-ти містах України і має на меті розповісти мешканцям про малозатратні методи збереження тепла в багатоквартирних будинках. Проект також надає цим містам різнобічну допомогу, що стосується методологічних, технічних, фінансових та науково-правових аспектів реформи теплозабезпечення. Крім цього, РМТ сприяє створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків для покращення управління та підвищення фінансової відповідальності серед власників житла.

Довідка

            Проект РМТ працює в Україні завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у співпраці з Міністерством житлово-комунального господарства та впроваджується компанією International Resources Group (IRG) за участю українських та міжнародних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ