Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську обласну асоціацію інвалідів виганяють із привабливих приміщень

Керівництво Франківської райадміністрації Львова проводить дискримінаційні дії щодо інвалідів, намагаючись позбавити Львівську обласну асоціацію інвалідів приміщень в яких вона проводила свою статутну діяльність протягом останніх 20 років (вул. Ген Чупринки, 85). Про це повідомив сьогодні, 26 січня, на прес-конференції голова Львівської обласної асоціації інвалідів ВОІ СОІУ, головний редактор газети «Благовіст» Леонід Тарасенко.

 

За його словами, керівництво райадміністрації вимагає в ульмативній формі передати більшої частини приміщень, які орендує Асоціація інвалідів, погрожуючи, у разі відмови, виселити їх взагалі. «Суть проблеми полягає у тому, що Франківська райадміністрація як балансоутримувач приміщень чинить перешкоди і не дає листа-погодження для переукладання Львівською обласною асоціацією інвалідів договору оренди»,  - зазначив Леонід Тарасенко.

 

Він також розповів, що за спиною Асоціації уже розробляють проектну документацію, адже приміщенням уже ходять проектанти. «В залі, в якому збираються інваліди Львівщини, планують зробити презентаційний зал, де наш юридичний відділ – допоміжні кімнати. Що ще запланували зробити у приміщеннях, які належать Асоціації, наразі не відомо, але їх уже переплановують під щось інше», – повідомив Леонід Тарасенко.

 

Голова Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (ВОІ СОІУ) Василь Назаренко розповів, що це вперше в Україні виникла така ситуація з Асоціацією інвалідів. «Прикро, коли у Львові є таке ставлення місцевої влади до інвалідів. Та ми не дозволимо виселити їх. Якщо ж це станеться, то приїдуть люди з усієї України, щоб відстояти свої права, адже Львівська асоціація є однією з найбільших у країні. Але думаю напередодні виборів це нікому не потрібно, тому ми надіємось на справедливість», - зазначив він.

 

 Асоціація звернулась з листами до Андрія Садового, там їх скнерували до управління комунальної власності. Також є листи від Президента Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, які пропонують міській владі прийняти позитивне рішення. Та наразі це не дало результатів. Влада міста не відмовляє, але і не допомагає.

 

«Асоціація інвалідів – неполітична організація, але ми підтримуватимемо ту владу, яка підтримуватиме нас, адже у них є сили та ресурси», - додав Василь Назаренко.

 

Довідка.

 

До складу Львівської обласної асоціації інвалідів входить 35 міських та районних асоціацій і товариств інвалідів, що об’єднують понад 70 тисяч інвалідів Львівщини. Асоціація є керівним органом цих організацій, та забезпечує їх статутну діяльність, сприяє реабілітації інвалідів та надає їм правовий захист. Загалом в Україні є 700 тисяч інвалідів.

 

ВОІ СОІУ - Всеукраїнська організація інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ