Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську оперу в небі зможуть побачити львів’яни під час святкування 750-річчя Львова

Відображення Львівської опери в небі зможуть побачити львів’яни під час святкування 750-річчя Львова. Сьогодні, 21 серпня, у Львові перебуває всесвітньо відомий німецький режисер-постановник Герт Хоф, який 30 вересня організовує в нашому місті грандіозне світлове шоу, з використанням світла, неонів, лазерів, висотних феєрверків та піротехніки.
 «Таке шоу в Україні відбуватиметься вперше. Я працював в багатьох країнах світу, але у вашій державі ще не доводилося, — повідомив під час прес-конференції Герт Хоф. — Це буде найпотужніший проект у світі, основна ідея якого — архітектура в небі. За допомогою 50 найпотужніших лазерів, довжина променя яких сягає 70 кілометрів, львів’яни зможуть побачити відображення Оперного театру спочатку в небі, а потім воно плавно перенесеться на саму будівлю».
 В грандіозному шоу братиме участь близько 100 осіб. Це не найбільше дійство, яке доводилося організовувати Герту Хофу. За його словами, траплялися дійства в яких брало участь до 100 тисяч осіб.
 Попри те, що в шоу Герта Хофа основна увага акцентується на світлі, воно супроводжуватиметься ритмом і музикою з народних мотивів. Як зазначив режисер, те, що він погодився організувати для Львова таке шоу пов’язано з його пісною дружбою і співпрацею з народною артисткою України, переможницею «Євробачення-2004» Русланою. Саме спів «на живо» Руслани і супроводжуватиме шоу Гетра Хофа. Після того ж, як режисер-постановник закінчить роботу у Львові від організовуватиме для Руслани європейське турне.
 Як повідомила керівник дирекції з організації святкування 750-річчя Львова Ксенія Курилишин, Герт Хоф безкоштовно погодився організувати для Львова грандіозне світлове шоу, витрати ж, пов’язані із підготовкою до дійства фінансуються за рахунок спонсорської допомоги.
 Будівлі Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, як запевнив заступник керівника дирекції з організації святкування Тарас Ших, світлове шоу абсолютно не зашкодить.
 «Сьогодні ми розмовляли з директором Оперного Тадеєм Едером і зійшлися на тому, що шоу є абсолютно безпечним для будівлі Оперного театру і за жодних умов ніякої шкоди завдати їй не може», — говорить Тарас Ших.
 За його словами місто вже узгодило всі організаційні моменти із творчою групою Герта Хофа і наразі жодних проблем не виникло.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ