Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівську освіту і медицину утримуватиме державний бюджет

Для міста Львова фінансовий ресурс збільшився на 30% проти минулого року. Це величезне досягнення. У Львові за ці гроші зможуть зробити більше, ніж торік. Про це учора, 13 січня, під час громадських слухань по загальному фонду міського бюджету повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми зможемо зробити набагато більше, ніж у минулому році – це дахи, ремонти під’їздів, прибудинкові території, ремонти доріг.

Минулого року відсоток потрапляння у бюджет міста податку з фізичних осіб, а це практично 90% доходу, становив 85%. В цьому році його знизили до 60%. Це менше, але з видаткової частини нам забрали утримання шкіл, і всю медицину. Це перевели на державний бюджет. Ця різничка дає нам додатковий ресурс – півмільярда гривень, які можна направити на інфраструктуру міста Львова», - розповів Олег Іщук.

Також Олег Іщук пояснив про нові види податків, які зможе отримувати місто у свій бюджет.

«Акцизний збір – 5%. Якщо ми його введемо, по наших підрахунках, це буде додатково біля 100 млн. Податок на нерухомість на сьогодні порахувати не можливо. Чому? Рада не встановила ставки. Законодавець дав межі – мінімальні і максимальні. Коли ми будемо знати, які ставки встановить наша Рада, ми зможемо прорахувати. Законодавець передбачив, що вона опускатись нижче, ніж 60 м кв для квартир і 120 м кв для будинків, не може. Може наш депутатський корпус цю межу підніме, як було у минулому році, до 120 м кв по квартирах і 250 м кв по будинках. Це буде клопітка робота, громадські слухання, спілкування з громадою. Це серйозна робота. Коли ми будемо знати ставки і пільги, тоді будемо знати об’єм і прорахуємо, і на черговій сесії можемо додати до доходів та видатків», - зазначив Олег Іщук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ