Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівську журналістку, авторку казок, відзначили премією фонду «Справа Скарбека»

Назарій Брезіцький, президент Благодійного фонду «Справа Скарбека» преміював львівську журналістку, літератора, відому письменницю дитячих казок Марічку Крижанівську. Церемонія вручення нагороди відбулась під час офіційного відкриття 24 Форуму видавців у Львові на сцені Львівського Національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької учорав, 14 вересня, повідомили у Фодні.

За словами Назарія Брезіцького, премія передбачає право безоплатного друку наступної книжки письменниці протягом двох років з моменту вручення.  «Я батько, і як ніхто інший відчуваю відповідальність правильного виховання своїх дітей. Тому, підтримати друк дитячої літератури це мій прямий обов’язок» - сказав президент Благодійного фонду «Справа Скарбека».

Як зауважив директор фонду «Справа Скарбека», Форум видавців – це культова подія року, партнерами якого їм випала честь бути.

Благодійний фонд «Справа Скарбека» задекларував намір підтримувати талановитих письменників, літераторів та творчу молодь і надалі.

«Ми розуміємо, як важко сьогодні без підтримки розвивати українську книжку. В ході обговорення проведення форуму, та відвідавши поетичні читання ми зрозуміли, що є чимало талановитих особистостей, які просто не мають можливості себе реалізувати в силу тих чи інших обставин, в тому числі через брак коштів. Благодійний фонд «Справа Скарбека» продовжуючи добрі справи Графа Скарбека започаткував премію для молодих літераторів з метою реалізації їх стартапів. Від Фонду ми даруємо сертифікат на право друку своєї праці у видавництві «Добра книжка». І маємо надію, що в такий спосіб ми відкриємо світу чимало цікавих, нових та талановитих авторів., - зазначив він.

Сертифікат від Благодійного Фонду «Справа Скарбека» Львівській журналістці, письменниці, літераторці, творчій особистості, авторці низки  дитячих казок Марічці Крижанівській. Саме в її творах починається  точка творення дитячої свідомості, відтак, творитиметься історія нашої держави.  

Марічка Крижанівська, відома Львівська журналістка, літераторка,  авторка дитячих казок.  У 2013р. видала «Принц і намистинка. Країна піжамчиків» та «Таємниця львівського годинникаря». Свого часу дебютувала  як письменниця із казкою «Чарівна скрипка» про маленьку скрипальку, яка уже перекладена іншою мовою, а також «Різдвяна історія», відома усім дітках Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ