Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських медиків закликають бути уважнішими: з пологових будинків викрадають немовлят

Міністерство охорони здоров’я України у зв’язку із випадком викрадення немовляти з одеського пологового будинку наразі ніяких наказів щодо посилення охорони не видавало – про це у коментарі «Гал-іnfо» повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігор Герич.
За його словами, головні лікарі пологових будинків Львівщини поінформували про викрадення немовляти в Одесі для того, щоб посилити звичні режими безпеки.
За словами Ігора Герича, медзаклади Львівщини відрізняються від одеських тим, що пологові будинки знаходяться під наглядом позавідомчої охорони, тобто головні лікарі лікарень самі домовляються про охорону з Міністерством внутрішніх справ. Основною проблемою є кошти і на даний момент потрібно відкрити спеціальний рахунок, створити систему охорони.
„Жодних наказів Міністерства охорони здоров’я щодо посилення безпеки у пологових будинках не було. На даний момент тільки розглядається питання про єдину універсальну систему охорони”, - наголосив начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ігор Герич.
У коментарі „Гал-іnfо” головний неонатолог Львівщини Ольга Децек наголосила, що „після викрадення немовляти в Одесі додатково збирали персонал для посилення режимів засобів безпеки”.
 
Нагадаємо, що в Центрі громадських зв`язків управління МВС в Одеській області, 28 лютого повідомили „невідома жінка”, одягнена як медична сестра, узяла 4-денного малюка у 23-річної матері нібито для того, щоб зробити йому масаж. Проте непомітно вийшла з дитиною з установи і зникла в невідомому напрямі”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ