Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівських засновників Руху нагородили подяками від Президента

Сьогодні, 12 січня, у Львівській обласній раді нагородили подяками від Президента України Віктора Ющенка учасників Установчого з’їзду Народного руху України за перебудову від Львівщини, який відбувся у вересні 1989 року. Нагородження відбулося в рамках святкування 20-тої річниці заснування НРУ.

 

Голова Львівської облради Мирослав Сеник привітав рухівців, побажав їм здоров’я, твердої громадянської позиції та оптимізму.

 

Водночас перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак зауважив, що не все, чого прагнули рухівці тоді, вдалося досягти Україні, і закликав учасників зібрання зробити вибір на користь України та українського президента.

 

Співголова ЛКО НРУ у Львівській області Любомир Сеник у своєму виступі зауважив, що Рух – це була геніальна структура, що нараховувала 250 тисяч членів, єдиною метою діяльності якої був вихід України зі складу СРСР. Водночас найбільшою помилкою НРУ він назвав створення на його базі кількох партій одного націонал-демократичного спрямування, які окремо пішли в парламент.

 

Подяки від Президента отримали 127 членів установчого з’їзду НРУ. Крім того, президент посмертно подякував тим засновникам Руху, яких уже немає серед нас. Це зокрема Олександр Кривенко та В’ячеслав Чорновіл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ