Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським пластунам передадуться сьогодні Вифлеємський Вогонь Миру

Сьогодні, 20 грудня 2006 року, на митному переході «Рава-Руська» представники Національної скаутської організації України «Пласт», у рамках світової скаутської естафети отримають від польських скаутів-харцерів Вифлеємський Вогонь Миру, щоб розповсюдити його Україною. Про це «Гал-info» повідомив прес-секретар  львівських пластунів Ярема Дух.
Цього року проведення акції благословила Українська православна церква київського патріархату, Українська автокефальна православна церква, Українська греко-католицька церква, Римо-католицька церква.
У Львові Вогонь віднесуть на зберігання до соборів УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ – до Церков, що благословили проведення акції в Україні.
Того ж дня Вогонь помандрує до Києва, а також вперше підніметься на найвищу гору України – Говерлу. Окрім того, до свята Різдва Христового пластуни по всій Україні передаватимуть Вогонь сиротинцям, державним установам, владі на місцях.
У 2005 році пластунка Соломія Кейван із Львова спеціально для акції Вифлеємський Вогонь Миру написала пісню. Цього року пісню записали на студії і тепер її можна почути, закачавши з сторінки Вифлеємського Вогню Миру в Інтернеті.
До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує з рук у руки цілою Європою.
В Україні Вифлеємський Вогонь, як символ тепла, миру, злагоди і сподівання поширюють пластуни. Вогонь мандрує від Заходу до Сходу, єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ