Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським профспілкам нададуть більше повноважень у співпраці з міською радою – Андрій Садовий

Львівські профспілки залучатимуть до ширшого кола питань, які вирішує міська рада, зокрема, до розгляду питань про внесення кошти у міський бюджет. Про це сьогодні, 22 січня, на звітно-виборчій конференції профспілок Львівщини повідомив мер Львова Андрій Садовий.
 За його словами, він сам також пройшов своєрідний вишкіл профспілками – був головою профспілкової групи, коли навчався у технікумі.
«В Україні є багато партій та організацій, але профспілки завжди були силою і нею залишилися. Якщо брати Львівську міську раду і профспілку, то їх співпраця є вельми корисною для міста. Особливо актуальне питання співпраці щодо міського бюджету не тільки Львова, а й інших обласних міст. 80 відсотків податків йде у державний бюджет, а за які кошти має виконувати свої функції міська влада? Посадовці повинні зрозуміти, що основою держави є міста. Коли я готувався у Дніпропетровську до виступу перед Прем’єр-міністром України, то переглядав історію Львова, і зауважив, що у середні віки робили ставку на міста, надаючи їм Магдебурзьке право. Я буду сприяти тому, щоб піднімали питання надання більших повноважень містам асоціації міст спільно з профспілками», – говорить Андрій Садовий.
Як він зауважує, профспілкам сьогодні бракує молоді, і їм потрібно брати досвід від міської ради Львова щодо залучення студентів та молодих людей до співпраці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ