Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівським теплокомуненерго загрожує обмеження газопостачання

Якщо львівські комунальні теплопостачальні підприємства не розрахуються за газ, ДК «Газ України» обмежить їх в постачанні газу. Про це «Гал-info» повідомив керівник прес-центру НАК «Нафтогаз України» Юрій Корольчук.

З його слів, за рівнем оплати за газ Львівщина має один із найнижчих показників в Україні – 6%. «З початку нового опалювального сезону Львівщина розрахувалась за газ на 24%, а борг області перед ДК «Газ України» становить понад 30 млн грн з початку року та 15 млн грн з початку цього опалювального сезону», – каже Корольчук. За словами прес-секретаря НАК «Нафтогаз України», здивував той факт, що Львівщина, котра в опалювальний сезон входила із високими показниками, практично «провалила» перший місяць цього опалювального сезону. «Лише за перший місяць опалювального сезону борг Львівщини перед ДК «Газ України» становить 15 млн грн. Для порівняння: в Дніпропетровській області борг за газопостачання підприємствам ТКЕ становить 40 млн грн, у Донецькій – 37,5 млн грн та Харківській – 27 млн грн», – зазначив Корольчук.
Для того, щоб обговорити катастрофічну ситуацію із проплатою за газ у нашій області, до Львова завтра приїде перший заступник генерального директора ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» Іван Варга, який матиме нараду з керівниками області та місцевих теплокомуненерго.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ