Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським тубдиспансерам не вистачає коштів на харчування хворих

Львівським тубдиспансерам не вистачає коштів на харчування хворих — про це „Гал-info” повідомила головний обласний фтизіатр УОЗ, завідувач консультативною поліклінікою Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру Галина Шершун.
Загалом на лікування хворого на стаціонарі в день виділяють 26 грн.
Окрім цього, за її словами, не вистачає на Львівщині і ліжко-місць у лікарнях. Зокрема, самому Львову бракує спеціалізованого закладу, тому львів’яни змушені лікуватися у Львівському регіональному фтизіопульмонологічному центрі, де вони становлять 1/3 хворих центру.
Серед нагальних потреб – також заміна обладнання, яке на 50% є зношеним. Галина Шершун також зазначила, що є проблеми з матеріально-технічною базою, практично всі приміщення лікувальних закладів потребують ремонту. Також львівські лікарні недостатньо забезпечені рентгенплівкою.
При цьому вона відзначила, що складною є ситуація з первинною діагностикою у районах, де через невідповідність стандартам були закриті батлабораторії. Профінансувати нові мали з місцевих бюджетів, але наразі цього не зроблено.
А тим часом захворюваність на туберкульоз на Львівщині зростає. У 2005 році за даними головного управління охорони здоров’я ЛОДА в області нараховували 73,2 хворих на 100 тис. населення проти 68 у 2004. Також відмічено зростання захворюваності серед дітей. Хоча на Львівщині вона нижча, ніж в Україні загалом, але на 100 тис. дитячого населення припадає 8,9 хворих.  Найвищий рівень захворюваності на всі форми туберкульозу зафіксовано у таких районах: Городоцькому районі — 79,6, Дрогобицькому — 83,4, Жидачівському — 109,6, Мостиському — 91,7, Сколівському — 97,3, Сокальському — 100 та місті Червоноград — 94,3 хворих на 100 тис. населення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ