Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівський аеропорт має стати об’єднанням майнового комплексу зараз діючих цивільного та військового аеропортів

Львівський аеропорт має стати об’єднанням двох майнових комплексів - майнового комплексу зараз діючого цивільного аеропорту і діючого військового аеропорту. Про це зазначив у коментарі «Гал-info» перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак.
За його словами, з боку міста питання модернізації та відповідність міжнародним стандартам, дислокацію аеропорту відпрацювано та прийнято рішення, що Львівський аеропорт – це модернізація нинішнього аеропорту шляхом об’єднання двох майнових комплексів,  майнового комплексу зараз діючого аеропорту та майнового комплексу діючого військового аеропорту, який необхідно передати від Міністерства оборони. На базі цих двох майнових комплексів потрібно створити концепцію розвитку Львівського аеропорту з усіма робочими проектами. «Це є професійно технологічна робота, та вона може здійснюватися тільки профільними інституціями. Такий проект на нинішній день ще не відпрацьований», - сказав Валерій П’ятак.
Як зазначає Валерій П’ятак, поки буде проводитися реконструкція аеропорту, тимчасово поставлять термінали. «Навесні плануємо поставити тимчасові функціональні термінали, які змогли б приймати пасажирів. На даний час триває пошук, у кого є досвід, щоб швидко встановити термінали і через них пропускати пасажирів», - сказав він.
Цивільний та військовий аеропорти використовують спільну злітну смугу, інше їх майно – роздільне.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ