Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівський аеропорт названо на честь короля Данила Галицького

Міжнародний аеропорт «Львів» отримав назву на честь засновника міста короля Данила Галицького. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України прийнято сьогодні, 9 листопада, під час засідання Уряду за поданням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

На переконання Віце-прем'єр-міністра України, пропозиція назвати львівський аеропорт іменем засновника міста Львова короля Данила Галицького є вдалою. «Думаю, що це – цілком в дусі часу, в дусі того, як називаються аеропорти в світі», - зазначив Борис Колесніков, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Окрім того, Віце-прем'єр-міністр висловив переконання, що ця назва є «об’єднавчою».

Нагадаємо, 7 листопада завершено голосування щодо назви львівського аеропорту. Впродовж п’яти днів в опитуванні, яке проводилось у мережі Facebook, взяло участь 12 258 користувачів. З відчутним відривом перемогла пропозиція назвати аеропорт на честь засновника міста короля Данила Галицького (3 283 голосів, станом на 12:00 понеділка 7 листопада 2011 року). Друге місце посіла назва на честь Степана Бандери (2 197 голосів). На третьому місці – назва «Аеропорт Львів» (1 554 голоси).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ