Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський аеропорт не працюватиме по вівторках і скоротить злітну смугу

На початку квітня 2011 року в аеропорту Львова будуть введені обмеження на злети і посадки повітряних суден через ремонт і подовження злітно-посадкової смуги, повідомило avianews.com.

За даними видання, аеропорт не буде працювати по вівторках, а в інші дні довжина смуги, доступна до використання, буде зменшена з 2510 до 1613 метрів.

В аеропорту офіційно інформацію не підтверджують, однак авіакомпанії, що літають до Львова, вже в курсі майбутніх обмежень і почали коригувати свій розклад.

За словами прес-секретаря Lufthansa Ааге Дюнхаупт, авіакомпанія вже скасувала рейси Львів-Мюнхен по вівторках, а щоденну частоту польотів повернуть після завершення будівельних робіт у Львові. Авіаперевізник також змінив тип повітряного судна на лінії з Bombardier на Avro.

Скасування рейсів Львів-Відень по вівторках підтвердив представник Austrian Airlines Міхаель Браун.

А от "Аеросвіт", який спільно з "Дніпроавіа" щодня літає до Львова з Києва, поки продаж квитків на рейси по вівторках не закривав.

При цьому раніше всі рейси зі Львова без пояснення причин скасували "Міжнародні авіалінії України".

Польська LOT, яка виконує щоденні рейси до Варшави, змінить тип літаків, що літають на даному напрямку, з Boeing-737 і Embraer-170 на більш маленькі ATR, повідомили в прес-офісі перевізника. Авіакомпанія також скасувала рейси по вівторках.

Turkish Airlines ще не прийняла остаточного рішення щодо польотів до Львова під час дії обмежень. Неофіційно в авіакомпанії повідомили, що хотіли б залишитися у Львові і літати на більш маленькому Airbus A319, проте остаточне рішення буде залежати від наявності в аеропорту спеціального світлосигнального обладнання.

Авіакомпанія також розглядає можливість тимчасового переведення рейсу Стамбул-Львів до аеропорту Івано-Франківська.

За даними видання, Wizz Air Ukraine, яка використовує 180-місцеві Airbus A320, швидше за все не буде переносити рейси в сусідні міста. Продаж квитків в усіх трьох напрямках зі Львова вже закрита на всі дні.

Раніше виконавчий віце-президент групи Wizz Air Джон Стефенсон зазначав, що через ремонтні роботи у Львові з'явиться більше можливостей щодо відкриття нових рейсів з Києва.

Реконструкція Львівського аеропорту здійснюється в рамках підготовки до проведення чемпіонату з футболу "Євро-2012".

avianews.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ