Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський банківський інститут став структурним підрозділом Університету банківської справи НБУ

Сьогодні, 1 вересня, відбудуться урочистості з нагоди початку навчального року у Львівському банківському інституті, який відтепер стане структурним підрозділом Університету банківської справи НБУ. Повідомили у прес-службі обласної ради.
Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів та наказу НБУ № 97 від 2.08.2006 року “Про організаційні заходи щодо утворення Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ)” вперше в Україні створено профільний Університет банківської справи НБУ. В. о. ректора Університету банківської справи призначено Смовженко Тамару Степанівну, ректора Львівського банківського інституту.

Університет є юридичною особою, державним вищим навчальним закладом, що підпорядкований НБУ. До складу університету входять без права юридичної особи Львівський, Харківський, Черкаський інститути банківської справи.
Процес розбудови Університету буде поетапний і протягом двох років всі навчальні заклади увійдуть до його структури, а також окремі структурні підрозділи НБУ (бібліотека, Центр наукових досліджень, навчальний центр тощо).
Ці нововведення дозволять покращити якість підготовки студентів за єдиними вимогами, стандартами, критеріями, а також підвищити професійний рівень викладачів, забезпечити обмін досвідом наукової педагогічної роботи з викладачами інших регіонів. Також значно спроститься процес співпраці Університету з фахівцями Національного банку України, фінансово-кредитних установ та урядовцями.
Що стосується науково-педагогічного та обслуговуючого персоналу, то відповідно до Постанови Національного банку України № 265 від 14 липня 2006 року продовжують діяти трудові договори працівників, але вже дещо в новій якості. Оплата праці буде переглядатись на вищу.
На думку експертів, створення такого централізованого навчального закладу назріло вже давно. За останні кілька років у банківській системі України з'явились потужні іноземні  інвестори, а це, своєю чергою, вимагає навчання і перепідготовки спеціалістів у відповідності з міжнародними стандартами. Створення такого централізованого Університету дозволить безболісно увійти в європейську банківську систему і готувати фахівців міжнародного класу.
Окрім цього, стрімкий розвиток банківського сектору України передбачає затребуваність великої кількості висококваліфікованих спеціалістів. Для прикладу, щороку понад 80% випускників ЛБІ працевлаштовувались у найпрестижніших фінансових та банківських установах держави.
Нові перспективи відкриваються для викладачів та наукових працівників. Відтепер для захисту наукових робіт у Львівському інституті банківської справи буде створена спеціалізована рада. Також відтепер з'явиться можливість публікувати наукові статті, необхідні для захисту у спеціалізованому виданні, яке випускатиме університет.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ