Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівський домобудівний комбінат – 2” перебуває у стані реорганізації

Львівський домобудівний комбінатN2, котрий фігурує у будівельному скандалі зараз проходить процес реорганізації. Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції начальник відділу охорони праці ВАТ "Львівський домобудівний комбінат №2", заступник голови профспілки робітників вищезгаданого заводу Богдан Дудчак.
 За його словами всі проблеми підприємства почалися у 2001-2002 роках, після того, як було офіційно задекларовано, що майно комбінату акціоновано і частки державної власності у статутному фонді акціонерного товариства не має.
 «У цей період генеральний директор домобудівельного комбінату Варський зосередив свою діяльність на вирішенні особистих майнових інтересів. Він, грубо порушуючи колективний договір та законодавство України про працю, змусив велику групу кваліфікованих робітників та інженерно-технічних працівників звільнитись із підприємства, почав розповсюджувати чутки про неефективність існуючого виробництва, а об'єми виробництва на той час були зведені до мінімуму, наголошує Богдан Дудчак. -    Потім, у 2003 році, Варський організував поділ цілісного майнового комплексу та на початку 2004 року  документально оформив на основі сфальсифікованих установчих документів підконтрольне особисто йому ЗАТ ЛДБК. У кінці 2004 року цей він організував зупинку виробничої та господарської діяльності ВАТ ЛДБК-2. Приблизно 500 працівників залишились без засобів на існування, майно підприємства почало зникати і колектив вирішив вступити в трудовий конфлікт із адміністрацією»
 На даний час, згідно слів начальника відділу охорони праці ВАТ "Львівський домобудівний комбінат №2",  виробнича діяльність потужного будівельного комплексу паралізована. «Приблизно 120 працівників, котрі сподіваються на відновлення повноцінної господарської діяльності всіх структурних підрозділів, позбавлені права працювати на своїх робочих місцях; 1000 акціонерів практично вже втратили надію на отримання дивідентів. Але всі прагнуть відновлення своїх майнових прав; 1500 мешканців відомчих житлових будинків вимагають достойних умов проживання у своїх квартирах; група робітників не втратила надію на належне документальне оформлення займаної житлової площі» - додає Богдан Дудчак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ