Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський «Форум видавців» досі не може переїхати у виділене міською радою приміщення

Керівництво ГО «Форум видавців» звернулось до депутатів фракції БЮТ в Львівській міськраді з проханням прискорити передачу приміщення, яке влада міста виділила, але досі не віддала форуму. про це повідомила прес-секретар фракції БЮТ у Львівській міській раді Ірина Залецька.

Нагадаємо у грудні минулого року Львівська міська рада міська рада прийняла ухвалу, якою надала громадській організації “Форум видавців“ нежитлові приміщення 2-го поверху площею 241,2 кв.м на вул. Валовій, 2 в оренду терміном на 2 роки 364 дні.

 

Це приміщення наразі  займає управління державної реєстрації Львівської міської ради, однак до лютого цього року воно мало їх вивільнити і переїхати в відремонтовані приміщення на вул. Весняній, 4. Однак досі цього не зроблено. Виявляється на вул. Весняній,4 не зробили ремонт.

 

«Керівництво управління державної реєстрації теж  не знає, що робити – з одного боку приміщення потрібно звільнити, а з іншого - переїжджати нікуди.  Проблема не була б такою нагальною, якби члени ГО «Форум видавців» й надалі користувалися підвальними приміщеннями, які їм надавали безкоштовно. Однак, зважаючи на холодну зиму, так довго не могло продовжуватись. Вологість і холод сприяли, тому, що в  людей почались значні проблеми зі здоров’ям. Тож Форум був вимушений переїхати і винаймати приміщення за 3,5 тис гривень в місяць. Громадська організація просто не в стані нести такий фінансовий тягар. Львівська міська рада зробила перший крок, надавши культурному заходу національного значення приміщення, але необхідно довести справу до логічного кінця», - наголосила Ірина Полякова, депутат фракції БЮТ у Львівській міській раді, секретар комісії культури, туризму, промоції та ЗМІ.

 

Тож депутат подала запит до міського голови з проханням врегулювати ситуацію.

 

Довідка:

 

ГО «Форум видавців» було засновано 1994 року. Серед основних проектів Форуму: Форум видавців у Львові, Міжнародний літературний фестиваль, а також Програма підтримки дитячого читання «Книгоманія». Мета Форуму – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, підтримати традицію фахових дискусій та семінарів. Протягом останніх років у рамках Форуму проводиться дедалі більше суміжних акцій, розрахованих на масову аудиторію та покликаних популяризувати читання серед дітей та молоді. До співпраці з Форумом активно залучаються не лише знані українські та закордонні письменники й видавці, а й зірки спорту та шоу-бізнесу, представники різних гілок влади, громадські, благодійні та комерційні структури.ГО «Форум видавців» постійно намагається розширити межі і проводить низку акцій поза Львовом і безпосередньо поза самим Форумом. Такими акціями були «Територія свободи» (2003-2004 рр.) — письменницький тур по 10 містах України із збіркою «Нерви ланцюга. 25 есе про свободу»; ряд книжкових ярмарків серед яких виставка «Форум видавців у Верховній раді» (2006 р.), виставка «Форум видавців у Секретаріаті Президента» (2006 р.), книжковий ярмарок в «Галереї Лавра» (м. Київ, 2008 р).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ