Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівський футболіст Данило Сікан продає золоту медаль ЧС, аби допомогти армії

20-річний футболіст Данило Сікан вирішив продати свою золоту медаль чемпіона світу U-20 2019 року на аукціоні eBay. Усі виручені кошти підуть на допомогу українським військовим. Зараз ціна медалі – 8 100 доларів. Торги вже розпочались та триватимуть до 6 квітня.

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Данило передав свою нагороду для серії аукціонів World Sports For Ukraine, яку проводить Tribuna.com разом із волонтерською організацією Ukraine Alive 2022 та Білоруським фондом спортивної солідарності на підтримку української армії.

Талановитий футболіст родом з Житомира. Хлопець навчався у Львівському фаховому коледжі спорту. Дебютував у дорослому футболі у 2018 році у складі львівських «Карпат». Зараз Данило виступає за німецький клуб «Ганза» на правах оренди в «Шахтаря» та збірної України. 

«Ворог постійно і жорстоко руйнує моє рідне місто Житомир. Одного дня обстрілу зазнав житловий масив та пологовий будинок. Наступного дня така ж доля спіткала будівлю школи, потім гуртожиток, який міг бути військовим об’єктом, можливо, десь у радянських архівах. Росіяни роблять все, щоб знищити наших дітей і наше майбутнє.

Житомиряни живуть із постійними повітряними тривоги, які замінили традиційний для березня пташиний спів. І кожен день починається з перевірки новин і хвилювання, чи вирішила Росія атакувати через території Білорусі. Звичайно, важко зосередитися на футболі, але в ФК «Ганза Росток» я також граю за Україну. І перемога буде на нашому боці, бо інших варіантів немає», – сказав Данило, звертаючись до своїх уболівальників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ