Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівський губернатор зустрівся з головою товариства ромів

Голова Львівської ОДА провів робочу зустріч із головою Львівської міської громадської організації «Молодіжне, історичне культурно-просвітницьке товариство ромів «Терніпе» з приводу реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року» Миколою Юрченком, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Львівщина завжди була областю із багатонаціональними  традиціями. Саме тому взаєморозуміння та повага до усіх міжетнічних груп, які проживають на цій території, є визначальним фактором. Про це свідчить хоча б те, що за останній період у області не зафіксовано фактів правопорушень на грунті національної, расової чи релігійної дискримінації, немає фактів поширення ксенофобії», – зазначив Олег Сало.

Окрім цього, за словами голови ОДА в області діє 27 офіційно зареєстрованих громадських організацій, національних товариств із обласним статутом.

 «Сьогодні на Львівщині проживає 106 національностей. Забезпечення в регіонах міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних громад є одним із пріоритетних завдань Президента України Віктора Януковича», – сказав керівник області.

Своєю чергою Микола Юрченко подякував Олегові Салу за зустріч та окреслив нагальні питання, які потребують вирішення. За словами голови ГО «Терніпе», на сьогодні вкрай важливим є вирішення питання виділення та реєстрації земельних ділянок, на яких компактно проживають представники ромської національності.

Олег Сало дав доручення профільному департаменту вивчити це питання та надати повну юридичну консультацію для врегулювання земельних відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ